Waarom investeren in loopbaanbegeleiding voor werknemers?

door | 16 nov 2021 | Job Analyse, Life Coach

Waarom investeren in loopbaanbegeleiding voor werknemers?

Zijn jouw medewerkers tevreden in het bedrijf? En gaan ze gedreven aan de slag? Delen ze dezelfde waarden als de leiding? Het zijn belangrijke zaken om even bij stil te staan. Een positieve sfeer in je onderneming en werknemers die zich goed voelen, zijn dan ook uitermate belangrijk. Gelukkige werknemers zullen namelijk loyaler zijn, creatiever uit de hoek komen en productiever werk verzetten. Gerichte loopbaanbegeleiding voor werknemers kan hierbij een grote hulp zijn.

Hoe kan een loopbaancoach mijn bedrijf helpen?

Hoewel werknemers tegenwoordig een stuk mondiger zijn dan vroeger, zijn er toch bepaalde zaken die ze niet durven vragen of delen met hun oversten. Toch is het belangrijk om ook deze verzuchtingen in kaart te brengen, om zo op een positieve manier burn-outs, depressies of ziekteverzuim te beperken.

Loopbaanbegeleiding voor werknemers heeft zijn nut inmiddels bewezen. Dankzij het persoonlijke loopbaanadvies staan medewerkers bewuster in hun loopbaan en hebben ze meer inzicht in hun competenties. Doorgaans zorgt het traject dan ook voor een veel grote tevredenheid op het werk.

De onderwerpen die we behandelen tijdens de loopbaanbegeleiding zijn uiteraard ook afhankelijk van de uitdagingen die je bedrijf en werknemers kennen. Geeft de werknemer aan dat hij efficiënter wil werken, maar moeilijk orde vindt in de chaos? Dan helpen wij hem of haar graag op weg. Heeft de werknemer daarentegen conflicten op de werkvloer en wil hij of zij hier beter mee omgaan, ook dan voorzien we graag gericht loopbaanadvies.

Beperkte kostprijs dankzij loopbaancheques

De Vlaamse Overheid erkent de vele voordelen van loopbaanbegeleiding en biedt daarom de mogelijkheid om met loopbaancheques te werken. Zo blijft de kostprijs beperkt, maar krijgen je medewerkers wel optimaal de kans om hun volle potentieel te benutten.

Meer weten over de voorwaarden voor loopbaancheques of liefst meteen een afspraak maken met Inspire Forward? Klik op ‘Maak een afspraak’ en we ontmoeten elkaar snel. Voor meer informatie kan je terecht op de pagina ‘Job coaching’. 

Inspire Forward

Waar je passie, vitaliteit en een gelukkige levensstijl centraal staan.

Interesse in een kennismakingsgesprek?