Neen, 50-plussers zijn nog niet uitgeteld op de arbeidsmarkt

door | 15 mrt 2021 | Blog, Job Analyse, Vitaliteit

50-plussers zijn nog niet uitgeteld op de arbeidsmarkt

Dankzij de hedendaagse gezondheidszorgen is de gemiddelde levensverwachting in ons land gestegen naar ruim 81 jaar. Positief nieuws uiteraard! Toch is amper één op de drie mensen nog aan het werk eenmaal ze de leeftijdsgrens van 55 jaar passeren. Zo werd toegelicht op een recent webinar van VDAB. Op die manier gaat dus heel wat nuttige werkervaring en expertise verloren.

Een vitalo of een jagger, de voorbije jaren werden heel wat hippe termen geïntroduceerd om actieve 55-plussers te benoemen. Toch hebben mensen uit deze leeftijdscategorie het nog vaak moeilijk om zich te positioneren op de arbeidsmarkt. Uit de cijfers van VDAB blijkt dat twee derden niet meer aan het werk is na de 55ste verjaardag, terwijl we wel steeds ouder worden. Niet alleen weegt dit enorm om de Belgische sociale zekerheid, vaak willen de mensen zelf ook nog dolgraag aan de slag.

50-plussers op de arbeidsmarkt | Loopbaanbegeleiding | Inspire Forward

Loopbaanbegeleiding voor 50-plussers

Loopbaancoach Patrick Demets, zelf een 50’er met voldoende levenservaring, staat je graag bij tijdens je loopbaanbegeleiding. Samen wordt uitgezocht wat je passies zijn en welke professionele richting je graag uit wil. Of misschien wil je wel je eigen onderneming opstarten. Het doel? Dat jij terug met veel plezier ’s ochtends opstaat om aan de slag te gaan. Ook wordt je zelfvertrouwen voldoende opgekrikt, zodat je zonder angst weer richting sollicitatiegesprekken trekt. Op die manier willen we vermijden dat er een grote hoeveelheid expertise, maturiteit, gedrevenheid en kwalitatieve werkervaring verloren gaat. Bij Inspire Forward geloven we dan ook ten stelligste dat 50-plussers een grote meerwaarde kunnen bieden op de arbeidsmarkt.

50-plussers die echter aan het werk zijn en voelen dat hun job te zwaar wordt of dat ze een andere richting willen inslaan kunnen een beroep doen op professionele loopbaanbegeleiding met loopbaancheques gesubsidieerd door de Vlaamse overheid, VDAB. Je moet alleen Vlaming zijn en zeven jaar aan het werk zijn als werknemer of zelfstandige. Meer over de voorwaarden kan je lezen op mijn website.

Voor wie niet aan het werk is en toch loopbaanbegeleiding wenst te volgen hebben we een eigen formule die we graag met je bespreken. Ook voor werkzoekenden 45-plussers die zelfstandig willen opstarten is een gesprek met Inspire Forward een zeer grote meerwaarde.

Zo zie je maar, als 50-plusser zijn er nog tal van mogelijkheden.

Wij aanvaarden loopbaancheques

Klik op ik wil een afspraak en ga een kennismakingsgesprek aan.
Voorwaarden en meer informatie, klik op “Job Analyse”.

Inspire Forward
Waar je passie, vitaliteit en een gelukkige levensstijl centraal staan.

Interesse in een kennismakingsgesprek?